Joulun kellot kajahtaa – a cappella-yhtyeen ja puhallinorkesterin upea joulukonsertti

Escappella ja puhallinorkesteri PPO Windband tarjoavat Joulun kellot kajahtaa -joulukonsertin, joka koostuu kotimaisten ja kansainvälisten joululaulujen klassikoista. Konsertti pidetään Espoonlahden kirkossa tiistaina 27.11. klo 19.

ppo-logokuva

Konsertissa kuullaan tunnettuja joululauluja, kuten White Christmas ja Joulun kellot, sovitettuina puhallinorkesterille, a cappella -kuorolle ja molemmille yhteisesti. Lauluyhtye Escappellan ohjelmistossa on mm. lauluyhtye Pentatonixin joululaulusovituksia. Escapellan taiteellinen johtaja Tiina Björk kertoo harjoittelusta:
Puhallinorkesterin kanssa treenaaminen on ollut meille virkistävä tapa saada uutta näkökulmaa tuttuihin joululauluihin. Vaikka olemme harjoitelleet kuoron kanssa monenlaista rytmimusiikkia, kuten soulia, rokkia ja pop-musiikkia, puhallinorkesterin kanssa laulaminen on harvinaista herkkua ja kuoron jazzahtavampaa swing-rytmiikkaa on ollut mukava tutkia heidän kanssaan.

Konsertin sovitusten joukossa on perinteisempien joululaulujen lisäksi myös tuttujen joululaulujen uudenlaisia sovituksia, joista osa on PPO Windbandin kapellimestari Liisa Lipaksen tekemiä. Yhteisproduktiot ovat hänelle mieluisia:
Sointi saa paljon uusia ulottuvuuksia, kun orkesterin sointiväreihin yhdistyvät laulajien nais- ja miesäänet. Soittajille ja laulajille on myös antoisa kokemus tehdä musiikkia yhdessä.

Escappella-8178 - vaaka

Konsertin idea lähti puhallinorkesterin jäseniltä. Puhallinorkesterin jäsenet Tuula Paalanen-Luosto ja Arto Luosto laulavat myös Escappellassa, ja ajatus kahden musiikkiharrastuksen yhdistämisestä joulu-ohjelmiston harjoittelemiseksi tuntui heti luontevalta.
– Musiikki on ollut meille vuosikausia rakas harrastus, Tuula kertoo. Olemme laulaneet koko aikuisikämme ja aloitimme aikuisina soittamaan tuubaa ja pasuunaa. Lauluyhtye ja puhallinorkesteri ovat molemmat tavoitteellisia ja kunnianhimoisia, mutta sydämellä tekeminen ja hauskanpito ovat kuitenkin aina treeneissä läsnä. Tämä yhteiskonsertti on ollut meillä mielessä jo pitkään ja olemme iloisia, että se toteutuu nyt.

Tervetuloa konserttiin!

Joulun kellot kajahtaa
ti 27.11. klo 19 Espoonlahden kirkko
Kipparinkatu 8, 02320 Espoo

Liput 10 € (aikuiset) / 5 € (7-16-vuotiaat lapset). Alle kouluikäiset lapset ilmaiseksi. Liput verkkokaupasta liput.escappella.fi ja ovelta.

Mainokset